torsdag 25. august 2011

Bombeflyvertinne

I går sa ein SV-veteran at Kristin Halvorsen ikkje skulle vore partileiar. Da SV godkjente bombinga av Jugoslavia, formulerte Georg Johannesen det slik: Ho bør ikkje vera SV-leiar. Ho passar mykje betre til å vera flyvertinne! (liten pause) På eit bombefly!

Han om det. Sitatet er henta frå den nye boka til Erling Lægreid, "Nærgåande skisser", som inneheld mange festlege miniportrett.

1 kommentar:

  1. Når et regime begår folkemord mot egen befolkning har de som har maktmidlene en plikt til å gripe inn. Dette ble et tillegg til "folkeretten" etter at man hadde sett hva Nazistene gjorde mot Jødene i Tyskland. Nato's bombing av Jugoslavia var korrekt etter folkeretten (selv om FNs sikkerhetsråd ikke støttet men de er jo bare et politisk organ og har ingenting med folkeretten å gjøre - ref Kina/ Russland). I tillegg har historien vist oss at det var riktig å bombe Serbia, det fikk også slutt på krigen (etter 10år med snakk og forhandlinger). Jeg vil spørre de som mener noe annet, var det riktig å bombe Nazi-Tyskland i 1945?

    SvarSlett